Результаты поиска по запросу "жолтица":

 1. Жолтица: Како се шири и како да се заштитите?

  • Моментално во Македонија се шири жолтица предизвикана од хепатитис. Хепатитис претставува заболување кое се карактеризира со воспаление на хепаталните клетки...

  www.femina.mk

 2. Значение слова жолтица - определение слова жолтица

  • Определения слова жолтица. желтуха. mk (мед.)
  • Слова, заканчивающиеся на олтица. Значение слова жолтица.

  dictinary.ru

 3. Жолтица | Соновник

  • 4270 збора, 10799 толкувања. Жолтица. Среќно ќе се извлечете од некоја непријатна ситуација. Го сонував ова.

  www.femina.mk

 4. Неонатална (бебешка) жолтица - Acibadem Sistina Baby

  • Видливата жолтица се јавува во една третина до една половина од нормалните бебиња.
  • Бебињата кои се посебно склони кон жолтица се

  acibademsistinababy.mk

 5. Желтуха по Македонский - Русский-Македонский Словарь - Glosbe

  • жолтица.
  • mk Симптомите на сите облици на хепатит се слични како и кај грипот, а може (и не мора) да дојде и до појава на жолтица.

  ru.glosbe.com

 6. Хепатит А — Википедија

  • Сите деца кои се изложени на опасност да се разболат од жолтица – хепатит Б, треба да бидат заштитени од оваа болест.

  mk.wikipedia.org

 7. Сè што треба да знаете за жолтицата кај вашето новороденче

  • Станавте мајка. Додека сè уште се привикнувате на новата улога, доаѓа вашиот доктор и ви вели дека вашето новороденче има жолтица.

  acibademsistina.mk

 8. Какие слова начинаются на буквы "жолтиц"

  • Dictinary.ru Найдем определение для любого слова Поможем разгадать кроссворд. Толковый словарь. Слова, начинающиеся на буквы жолтиц.

  dictinary.ru

 9. Лек за жолтица – лечи за 7 дена | BabinLEK

  • За лечење на жолтица многу ефикасен чај е чајот од растението змиско млеко (Chelidonium majus). чајот од ова растние е ефикасен против повеке видови вирусни заболувања.

  babinlek.com

 10. жолт - Македонский-Русский Словарь - Glosbe

  • жолтица. жолто море.

  ru.glosbe.com