Результаты поиска по запросу "жолчка":

 1. жолчка - Wiktionary

  жолчка • (žolčka) f (plural жолчки). egg yolk. gallbladder. жолч (žolč).

  en.wiktionary.org

 2. Најлесно одвојте жолчка од белка | Сè за храна

  • Доколку за време на готвењето имате проблем со одвојување на жолчка од белка, погледнете го краткото видео од Џејми Оливер, на кое искусниот готвач ни претставува 3 лесни начини...

  sezahrana.mk

 3. жолчка – Termwiki, millions of terms defined by people like you

  • жолчен меур/жолчка. Medical; Gastroenterology. The organ that stores the bile made in the liver and that is connected to the liver by bile ducts.

  jw.termwiki.com

 4. жолчка – Termwiki, millions of terms defined by people like you

  • жолчен меур/жолчка. Tıbbi; Gastroenteroloji. The organ that stores the bile made in the liver and that is connected to the liver by bile ducts.

  tr.termwiki.com

 5. жолчка – Termwiki, millions of terms defined by people like you

  • жолчен меур/жолчка. Medical; Gastroenterology. The organ that stores the bile made in the liver and that is connected to the liver by bile ducts.

  bh.termwiki.com

 6. жолчка – Termwiki, millions of terms defined by people like you

  • жолчен меур/жолчка. Medis; Gastroenterologi. The organ that stores the bile made in the liver and that is connected to the liver by bile ducts.

  id.kwwm.termwiki.com

 7. жолчка | Definition of жолчка at Definify

  • Inflection. Declension of жолчка. singular. plural. indefinite. жолчка. жолчки. definite unspecified. жолчката.

  definify.com

 8. жолчка – Termwiki, millions of terms defined by people like you

  • Жолчки од јајце се одличен извор на протеини и железо, но е богата со холестерол. Една жолчка ...

  bh.termwiki.com

 9. жолчка од јајце – Termwiki, millions of terms defined by people like you

  • Жолчки од јајце се одличен извор на протеини и железо, но е богата со холестерол. Една жолчка од јајце се врти на солидни жолт како што беше се готви.

  sr.termwiki.com

 10. Зошто некои жолчки имаат портокалова боја?

  • Понекогаш се случува да скршите јајце, а од него да излезе интензивна портокалова жолчка со боја на зајдисонце. Но, од каде доаѓа бојата на ваквиот тип на жолчки?

  www.crnobelo.com