Результаты поиска по запросу "и 2ет тағамдары":

  1. Ет тағамдары

    • Жас ет әрі кеткенде 2 сағатта пісіп болады. Етті түсіріп алғаннан кейін қазанның қақпағын жауып, біраз уақыт сорпаны демалдыру керек. Содан кейін 15-20 минут суытып, дастарқанға әкелуге болады. Сорпаның дәмін келтіру үшін әр түрлі сүт тағамдары (кұрт, қатық, сүзбе) қосылады.

    aldiyar.kz

  2. 6- Соөж . Ет тағамдары

    • Ет тағамдары. Қазақ халқының ең жақсы көретін негізгі ас дәмдерінің бірі- ет. Одан түрлі тағамдар жасай біледі. Етті суға пісіріп те, буға пісіріп те, майға қуырып та, кесектеп турап, отқа қақтап та әзірлеген.

    www.StudFiles.ru

  3. Ет тағамдары - Всем учителям

    • Ет тағамдары. Ет тағамдары Қазақ еті Қазақша ет (бесбармақ, бешбармақ) асқанда ең алдымен жіліктеп бұзылған етті адам санына қарай мөлшерлейді.

    multiurok.ru

  4. Ет тағамдары - Салт-дәстүр - Bilim - All

    • Жас ет әрі кеткенде 2 сағатта пісіп болады. Етті түсіріп алғаннан кейін қазанның қақпағын жауып, біраз уақыт сорпаны демалдыру керек. Содан кейін 15-20 минут суытып, дастарқанға әкелуге болады. Сорпаның дәмін келтіру үшін әр түрлі сүт тағамдары (кұрт, қатық, сүзбе) қосылады.

    bilim-all.kz

  5. "Ет тағамдары" қазақ тілінен 4 сыныпқа арналған сабақ жоспары

    Сабақтың тақырыбы: Еттен жасалған тағамдар. Сабақтың мақсаты. 1.Тақырып бойынша мәтіннің мазмұнын аша алады. 2.Оқушыларды іздемпаздыққа баулу, тіл байлығын жетілдіру. 3.Белсенділікке, ұйымшылдыққа қалыптастыру.

    infourok.ru

  6. Ет тағамдары

    • 1.Ет тағамдарына нан, ет, қазы жатады. 2.Еттен дәмді бесбармақ әзірленеді. 3.Ет тағамдары дүкенде және базарда сатылады.
    • 1. Ет тағамдары адамның денсаулығына өте пайдалы . 2. Бүгін түсте сорпа мен ет жедім.

    www.metod-kopilka.ru

  7. Национальные блюда

    • 2. Ет тағамдары. Ұн тағамдары. Дастархан иесі: -Ал, қазір дастарханда тұрған тағамдардың дәмін татыңыздар. Дастархан иесі:- Кім қандай тағамның дәмін татты?

    infourok.ru

  8. Қазақтың ұлттық тағамдары — Уикипедия

    Бауырсақ - шай, қымыз, шұбат ішкенде дастарқанға салады. Бауырсақты жоғары немесе бірінші сортты бидай ұнынан пісіреді. Оны қамырды ашытып та ашытпай да дайындауға болады. Ашытпай пісірген бауырсақ көпке шыдайды, ал ашытып пісірілген бауырсақ кеуіп қалса...

    kk.wikipedia.org

  9. Урок по казахскому языку "Қазақтың ұлттық тағамдары"

    • Ет тағамдары.
    • 6. Тапсырма. Қазақтың ұлттық тағамы ет асу жолын рет-ретімен жазыңыз. 1 1 Нанжазылады 2 2 Тұздыққұйылады 3 3 Еттуралады 4 4 Еттабаққасалынады 5 5 Суғаетқайнатылады 6 6 Көбігіалынады 7 7 Нансалынады 8 8 Нанқайнатылады 9 9...

    infourok.ru

  10. Статья на тему Ұлттық тағамдар | Қазақтың ұлттық тағамдары

    • Оны кейбір кісілер «бесбармақ» дейді. Етті майлы сорпаға піскен нанымен қосып ұсынады.Ең құрметті қонақтарға , жасы үлкен қарттарға бас тартылады. Тамақтан соң жасы үлкен, құрметті кісі бата береді. Ет тағамдары: еттен жасалған – даярланған тағамдар:1) қуырдақ; 2) қазы; 3)...

    infourok.ru