Результаты поиска по запросу "јајце жолчка":

 1. јајце жолчка

  • Жолчки од јајце се одличен извор на протеини и железо, но е богата со холестерол. Една жолчка од јајце се врти на солидни жолт како што беше се готви.

  jylyoi.kz

 2. жолчка – Termwiki, millions of terms defined by people like you

  • жолчка од јајце.
  • јајце. Gıda (diğer); Yumurta. A chamber that provides nourishment and protection for the growth and development of the embryo inside it.

  tr.termwiki.com

 3. жолчка – Termwiki, millions of terms defined by people like you

  • жолчка од јајце.
  • јајце. Makanan (lain-lain); Telur. A chamber that provides nourishment and protection for the growth and development of the embryo inside it.

  id.kwwm.termwiki.com

 4. жолчка – Termwiki, millions of terms defined by people like you

  • жолчка од јајце.
  • јајце. Food (other); Eggs. A chamber that provides nourishment and protection for the growth and development of the embryo inside it.

  bh.termwiki.com

 5. жолчка – Termwiki, millions of terms defined by people like you

  • жолчка од јајце.
  • јајце. Food (other); Eggs. A chamber that provides nourishment and protection for the growth and development of the embryo inside it.

  jw.termwiki.com

 6. Yolks in macedonian - Translation / Dictionary english » macedonian - dictionaries24.com

  • yolk in macedonian - жолчка, јајце, ципа, жолчката, жолчка од. yon in macedonian - натам, јон, yon. yonder in spanish - aquel, aquella, allá, allí, allí a la vista.

  www.dictionaries24.com

 7. Це — с английского на македонский

  • n. culin. јадење со месо од јастог, печурки, павлака, жолчка од јајце и шери (зготвени во школка од јастог).

  translate.academic.ru

 8. Це — с английского на македонский

  • мрднат, расипан (јајце), празен, неплоден, збркан. v се збркува, се расипува, се мрднува.
  • n. culin. жолчка од јајце.

  translate.academic.ru

 9. Yolk in macedonian - Translation / Dictionary english » macedonian - dictionaries24.com

  • yolks in macedonian - јајце, жолчки, од јајце, жолчките, жолчки од.

  www.dictionaries24.com

 10. Kiflicki, Kofte i Bombici - Documents

  • Во брашното се додаваат масло, јајце, жолчка, сол и стасаниот квасец. На крај се става млекото и се замесува тесто, кое се остава да стаса.

  dokumen.tips