maminclub.kz

24 нояб. 2014 г. ... Қазақтың басты ұлттық тағамы – ет. Етін жеп, сорпасын ішеді. Жылқының етінен қазы, қарта, жал, жая дайындайды. Қуырдақ қуырады. Суық жерде тұрса ...

  znanija.com

  xn--j1ahfl.xn--p1ai

Қазақ халқының ұлттық тағамдарының өзіне тән ерекшеліктері, өзгешеліктері бар және оларды халық арасында өте сүйсініп жейді. Әртүрлі өнімнің үйлесімді ...

  stud.kz

  infourok.ru

Мәдениет, салт-дәстүрлер Балаға ат қою. Бала дүниеге келгеннен кейін атасы мен әжесі немесе ауыл ақсақалы балаға ат қояды. Ат қоюшы адам баланың құлағына: «Сенің атың…» деп үш рет қайталайды. Бесікке салу Шілдехана өткеннен кейін баланың әке-шешесі бесік тойын жасайды.

  bankreferatov.kz

  elana.kz

  massaget.kz

Қазақтың ұлттық дастарханына қойылатын сүт және сүт қышқылды өнімдер. Қазақтың ұлттық тағамдары. Қой етінің қуырдағы. Ежігей - қой сүтінен дайындалған тағам ...

  stud.kz

Сүт тағамдары. Шыртылдақ - жылқы етінің сорпасынан қалқып алатын, қатпайтын май. Айран - ұйытылған сүт. Сары қымыз дертке шипа, денеге күш.

  stud.kz

Бауырсақ - шай, қымыз, шұбат ішкенде дастарқанға салады. Бауырсақты жоғары немесе бірінші сортты бидай ұнынан пісіреді. Оны қамырды ашытып та ашытпай да дайындауға болады. Ашытпай пісірген бауырсақ көпке шыдайды, ал ашытып пісірілген бауырсақ кеуіп қалса...

  kk.wikipedia.org

Қазақ халқы асты жоғары бағалап, қадірлей білген. Сондықтан қазақтар адам қажеттіліктерінің ішінде тағамды жоғары қойған. «Астан үлкен емессің», «Ерді қорласаң састырар, асты қорласаң құстырар» деген секілді ескертпе сөздер, мақал- мәтелдер осының дәлелі.

  kk.wikipedia.org

  kazak-tili.neznaka.ru

Page generated - 0.2052710056 (929f61675972848e0b9713c1c97cfcd5)